conflictgebieden

Oekraïne plaatst Fluxys op lijst van "Sponsors of War"

Het Oekraïens Nationaal Agentschap voor Corruptie Preventie heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys vandaag toegevoegd aan de lijst van internationale sponsors van oorlog. Via de haven van Zeebrugge faciliteert Fluxys immers de Russische lng-handel. Zo ondergraaft Fluxys niet enkel de internationale klimaatdoelstellingen, maar spijst het ook de oorlogskas van het Kremlin. Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace België en Vredesactie eisen een Belgisch verbod op deze overslagdiensten. Ook de gemeentelijke aandeelhouders van Fluxys moeten het bedrijf dringend tot de orde roepen.

[Lees verder]
Sponsor of war
Oekraïens en Belgisch middenveld voeren actie tegen Russisch LNG

Op maandag 30 oktober verzamelden ongeveer 50 mensen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze overhandigden een open brief waarin 23 Oekraïense ngo’s Minister Hadja Lahbib, Minister Tinne Van der Straeten en premier Alexander De Croo vragen om een verbod op de overslag van Russische LNG. Enkele vertegenwoordigers werden ontvangen door medewerkers van het kabinet Lahbib.

[Lees verder]
Ban Russian LNG Now
18 okt / 2023
Oorlog is een misdaad tegen de menselijkheid: Stop onmiddellijk het geweld in Israël-Palestina

Vredesactie verwerpt en veroordeelt alle vormen van geweld: Oorlog wordt soms uitgevochten met bommen en kogels. Soms door de toegang te beperken tot de middelen die mensen nodig hebben om in hun basisbehoeften te voorzien, die we nodig hebben om als mensen te bloeien.

[Lees verder]
Mensen in Gaza staan in een verwoeste straat, omringd door verwoeste gebouwen.