actie & democratie

De demonstranten verzamelden halverwege de mars aan het kabinet van de Minister van Energie.
Stad Antwerpen spreekt zich uit over financiering van Russische oorlogskas

België is dé draaischijf van Russisch vloeibaar gas. Dat leverde gasnetbeheerder Fluxys een plaatsje op op de Oekraïnse “Sponsors of War”-lijst. Geconfronteerd met het uitblijven van daadkrachtige actie van de federale overheid en het management van Fluxys nemen lokale besturen nu het voortouw. Zij zijn namelijk de hoofdaandeelhouders van Fluxys. Hun kapitaal wordt ingezet om oorlogsmisdaden te financieren. Met de motie die 25 maart voorlag op de Antwerpse gemeenteraad roepen verschillende lokale fracties de overslag van Russisch gas via België een halt toe. Ook een veertigtal actievoerders van Vredesactie, Extinction Rebellion, Intal en andere bezorgde burgers riepen de gemeenteraad op om de handel met oorlogsmisdadigers te stoppen.

[Lees verder]
Op 25/3 kwamen we met enkele andere organisaties samen op de Grote Markt van Antwerpen naar aanleiding van de gemeenteraad.
Handleiding klacht neerleggen

Wanneer Vredesactie de Belgische overheid juridisch verantwoordelijk houdt voor illegale wapenhandel of -doorvoer, kan je als bezorgde burger ook helpen. 
Door aangifte te doen bij je lokaal politiekantoor, creëer je meer  draagkracht voor onze aanklacht. 
Maar hoe gaat dat in nu z'n werk? 

We bekijken het even stap per stap.

[Lees verder]
zwart