Recente inhoud

16 mei / 2023
De wereld veranderen, gesprek na gesprek.

Peter Polder is lid van het Nederlandse trainercollectief Stroomversnellers. Op vraag van de lokale actiegroep Recht op Lucht kwam hij op 19 januari in Antwerpen, een workshop geven. Peter, Pui Yee (Tractie) en Tessa (Recht op Lucht) delen hun ervaringen. “We moeten gewoon vaker het gesprek van mens tot mens aangaan”.

[Lees verder]
mensen in gesprek
16 mei / 2023
Een trein stoppen om erger te voorkomen

Een grote zaklamp, een stuk rood plastiek en een dozijn actievoerders. Dat zijn de ingrediënten om een goederentrein vol Amerikaans oorlogsmateriaal te stoppen. Of toch, dat gebruikten vredesactivisten exact 20 jaar geleden. De actie ging de Vredesactie-geschiedenis in als Trainstopping. In dit artikel keren we terug naar die koude februarinacht.

[Lees verder]
Activisten met banner 'trainstopping'
9 mei / 2023
Actievoerders sturen boodschap aan aandeelhouders van Fluxys: “Stop met fossiel gas!”

Meer dan 100 mensen voeren vandaag actie aan de aandeelhoudersvergadering van Fluxys in Brussel. Samen met Vredesactie, Greenpeace, Tegengas|Dégaze en Bond Beter Leefmilieu (BBL) klagen ze aan dat Fluxys blijft investeren in fossiel gas, en zo de oorlog in Oekraïne in stand houdt en de gezondheid schaadt van gemeenschappen in de VS. “Wij eisen dat Fluxys uit fossiel gas stapt - voor het klimaat, de mensenrechten en de vrede.”
 

[Lees verder]
mensen op betoging met grote zwarte ballonnen