Recente inhoud

15 jul / 2022
Wissel van de wacht

Het kernteam van Vredesactie is wel vaker in beweging, maar nog nooit veranderde er zoveel op zulke korte tijd als het afgelopen jaar. Een paar vaste waarden in het team gaan met pensioen of zoeken nieuwe uitdagingen. Tegelijk halen we fantastische nieuwe collega’s aan boord: de overgang is goed voorbereid. We nemen graag een momentje om terug te blikken op deze fantastische mensen.

[Lees verder]
15 jul / 2022
Oorlog in Oekraïne: tijd voor een ander veiligheidsbeleid

De Russische invasie van Oekraïne op 24 februari confronteert de Europese publieke opinie opnieuw met de gruwelijke realiteit van een oorlog. In plaats van te blijven teruggrijpen naar de oude recepten, doet Europa er beter aan te investeren in een fossielvrije economie en een vernieuwde veiligheidsarchitectuur, die niet op militair overwicht is gebaseerd. 

[Lees verder]
protest
14 jul / 2022
30 jaar actiekeuken Kokkerellen

In het weekend van 10 en 11 juni vierde mobiele actiekeuken Kokkerellen haar 30ste verjaardag. Als je ooit deelnam aan acties of publieksactiviteiten van Vredesactie is de kans groot dat je daar door het team van Kokkerellen onthaald werd met deugddoende koffie, verwend met een kom hartverwarmende soep of een bord vol lekkers kreeg toegestopt. Op actiekampen, aan de militaire basis van Kleine Brogel, bij de rechtbank: Vredesactie kon al die jaren vaak op Kokkerellen rekenen.

[Lees verder]
logo kokkerellen