Recente inhoud

30 aug / 2021
Vacature: Verantwoordelijke zakelijk en financieel beheer Vredesactie

Vredesactie is op zoek naar een Verantwoordelijke zakelijk en financieel beheer voor een halftijds (23/38u) contract van onbepaalde duur om de organisatie mee te versterken.

[Lees verder]
2 mensen schrijven op flipcharts op een raam. 1 flipchart is al volledig beschreven met kadertjes, tekstjes en andere dingen.
6 jul / 2021
Omzet van wapenbedrijven FN Herstal en Mecar keldert dankzij rechtszaken

Vredesactie voert samen met Ligue des Droits Humains en CNAPD al meer dan een jaar lang juridische strijd tegen de wapenexport naar de Saudische coalitie die vecht in Jemen. De impact daarvan op de wapenbedrijven FN Herstal en Mecar blijkt nu groot te zijn. Dat zeggen wij niet, maar de wapenbedrijven zelf. Uit de jaarraporten van deze bedrijven blijkt dat hun omzet het afgelopen jaar crashte.

[Lees verder]
StopArmingSaudi
30 jun / 2021
Ngo’s eisen stopzetting wapenexport naar Turkije

In een aangetekende brief aan de Vlaamse, Waalse en Brusselse gewestregeringen dringen vier vredes- en mensenrechtenorganisaties vandaag aan op het stopzetten van de export van militaire onderdelen naar Turkije in het kader van het A400M-programma. De Turkse luchtmacht schendt het VN-wapenembargo op Libië met Belgische wapentechnologie. De ngo’s dreigen met juridische stappen indien de gewestelijke overheden geen adequate maatregelen nemen.

[Lees verder]
activisten voeren actie bij wapenbedrijf sabca - ze houden bordjes vast waarop "Stop Arming Turkey" staat