Recente inhoud

16 mei / 2023
Lützerath en de strijd om het verhaal

Na meer dan een jaar innovatieve bezetting maakte de politie in januari een einde aan de ontruiming van het dorp Lützerath. Het dorpje wordt weldra opgeslokt door de kolossale bruinkoolmijn. Alles is verloren? Niet helemaal. Nu is het zaak de "slag om het verhaal" te winnen, om te bepalen wat "Lützerath" in de toekomst zal betekenen.

[Lees verder]
lutzerath
16 mei / 2023
De wereld veranderen, gesprek na gesprek.

Peter Polder is lid van het Nederlandse trainercollectief Stroomversnellers. Op vraag van de lokale actiegroep Recht op Lucht kwam hij op 19 januari in Antwerpen, een workshop geven. Peter, Pui Yee (Tractie) en Tessa (Recht op Lucht) delen hun ervaringen. “We moeten gewoon vaker het gesprek van mens tot mens aangaan”.

[Lees verder]
mensen in gesprek
16 mei / 2023
Een trein stoppen om erger te voorkomen

Een grote zaklamp, een stuk rood plastiek en een dozijn actievoerders. Dat zijn de ingrediënten om een goederentrein vol Amerikaans oorlogsmateriaal te stoppen. Of toch, dat gebruikten vredesactivisten exact 20 jaar geleden. De actie ging de Vredesactie-geschiedenis in als Trainstopping. In dit artikel keren we terug naar die koude februarinacht.

[Lees verder]
Activisten met banner 'trainstopping'