Vredesactie & de Warmste Week

Vredesactie tijdens de Warmste Week
Vraag een plaatje aan voor Vredesactie tijdens de Warmste Week!

Traditiegetrouw vindt de week voor Kerstmis De Warmste Week van Studio Brussel plaats. Tijdens die week kan je enkele honderden goede doelen op verschillende manieren steunen, en Vredesactie is er daar eentje van. Het beste moment om onze werking een hart onder de riem te steken: organiseer een actie, loop de warmathon of vraag een plaatje aan met onze alternatieve kerstliedjes.

 1. Vraag een plaatje aan: de alternatieve kerst afspeellijst!

Ben je de eindeloze stoet aan kersthits inmiddels wel beu? Neem de radio over met een alternatieve vredeslijst! Wie Warmste Week zegt, zegt in dezelfde adem: liedjes aanvragen. Dit is ongetwijfeld de makkelijkste manier om Vredesactie te steunen. Op de website van de Warmste Week vind je hoe je dit doet.

Geen inspiratie? Speciaal voor jou, staken we de koppen bij elkaar en stellen we enkele geweldige alternatieve kerstliedjes voor, geheel in het Vredesactie-thema. Niet alleen leuk om liedjes mee aan te vragen; je kan er ook een afspeellijst van maken voor de eindejaarsdagen.

Alternatieve kerst-afspeellijst

 • Lowkey – Hand on your Gun
  Een krachtige rap tegen de wapenindustrie: "first in my scope is BAE Systems, specialized in killing people from a distance!"

 • Stef Kamil Carlens Lament On General Smedley D. Butler
  Een droeve ballade over een Amerikaanse generaal die zich aan het einde van zijn carriere verzette tegen de wapenindustrie.

 • Tom Waits – Road to Peace
  Tom Waits over Israel en Palestina: "But tell me why are we arming the Israeli army with guns and tanks and bullets?"

 • The Beatles – Revolution
  Say you want a revolution!

 • Goran Bregovic – Bella Ciao
  Een klassieker tijdens protestmarsen.

 • Tracy Chapman – Talkin’ bout a revolution
  Don't you know? They're talkin' bout a revolution

 • Black Sabbath – War Pigs
  Het stevigere werk! "In the fields the bodies burning As the war machine keeps turning"
 • The Scene – Iedereen is van de Wereld
  Thé Lau vertelt het, voor zij die het vergeten waren.

 • Bob Dylan – Masters of War
  You put a gun in my hand, but you hide from my eyes... I just want you to know I can see through your lies.

 1. Loop een Warmathon!

Misschien stond je wel al ongeduldig te trappelen, je polsen los te maken en je benen te stretchen om een Warmathon te lopen voor Vredesactie? Yes! Dat kan namelijk ook, op verschillende plekken in heel Vlaanderen van Kortrijk tot Beringen en Brussel tot Antwerpen. Check alle praktische informatie op de website.

Hyacintenloop met Vredesactie t-shirts

 

Wil je een IkStopWapenhandel t-shirt om helemaal in kostuum te lopen? Bel ons even, dan kan je die nog komen ophalen: 03 281 68 39.

 1. Organiseer een actie!

Goesting om de handen uit de mouwen te steken? Zalig! Verzamel een groepje mede-vredesactivisten en registreer je actie hier. Je kan je bijvoorbeeld laten inspireren door een van de acties die de Gentse groep organiseerde tijdens Feria Mundial: wafels geen wapens.

Helemaal overtuigd om een actie te organiseren, maar geen idee hoe eraan te beginnen? Geen nood! We brainstormen graag samen over de best mogelijke actie. Stuur gerust een mailtje naar stefanie@vredesactie.be.