Nationale manifestatie voor een humaan asielbeleid in Gent

In januari en februari 2018 betoogden duizenden mensen in Brussel tegen het uitwijzingsbeleid van de regering Michel en staatssecretaris Francken. Ook daarna werd in Gent, Steenokkerzeel, Brussel, Charleroi, Luik,... actie gevoerd tegen het repressieve asielbeleid. Duizenden burgers uit het ganse land geven dagelijks onderdak aan vluchtelingen of zijn actief in solidariteitsorganisaties.

Helaas zijn de repressieve acties tegen vluchtelingen en migranten enkel verder toegenomen. Vluchtelingen en migranten worden op straat, in stations en op parkings opgepakt. Kinderen worden opnieuw opgesloten in gesloten centra. Mawda, een kleuter nog, vond de dood. Organisaties en individuen die hulp bieden, worden vervolgd. De N-VA wil zelfs niet dat België het VN-verdrag rond migratie onderschrijft, Trump en Orban achterna. Intussen groeit de dreiging van extreem rechts.

We mogen dit niet lijdzaam aankijken en ondergaan. Een jaar na de grote betogingen in Brussel roept de Asielcoalitie op voor een nationale manifestatie in Gent. Zo willen we ook in Vlaanderen de solidariteit zichtbaar maken.


De Asielcoalitie is een samenwerking van tientallen solidaire en gastvrije organisaties en individuen.

Start manifestatie: 13u30, Kramersplein, 9000 Gent
Meer info: op facebook

Datum