Vredesactie zoekt een communicatiemedewerker

communicatie

Kan jij moeilijke thema’s en ingewikkelde verhalen vertalen in een toegankelijke communicatie? Dit via verschillende kanalen en naar diverse doelpublieken? Ben je behendig met sociale media en audiovisuele content, maar ook met de vertaling naar tekst in allerlei vormen? Kan jij een coherente boodschap zichtbaar maken over diverse communicatiekanalen? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie op onze websites, sociale media, nieuwsbrieven en het 3-maandelijkse informatieve krantje op papier. Je werkt daarvoor een communicatiestrategie uit en staat in voor de productie van de content op die verschillende media. Je neemt ook een belangrijke rol op in de uitvoering van de persstrategie van de organisatie. 

Vredesactie zet verontwaardiging om in actie en mensen in beweging rond oorlog en de Belgische en Europese betrokkenheid bij gewapende conflicten. Tractie, de trainersgroep van Vredesactie, traint mensen in burgerlijke ongehoorzaamheid en het organiseren van een tegenbeweging. Dit binnen een brede kijk op vrede en conflict, die het creëren van mondiale rechtvaardige verhoudingen als een noodzakelijke vorm van conflictpreventie ziet. De impact van onze economie op die conflicten gaan we daarbij niet uit de weg. Als communicatiewerker is dit verhaal laten horen en zichtbaar maken jouw taak. 

Je functioneert als een lid van een horizontaal georganiseerd team. Dat betekent dat je meedenkt over de werking van de organisatie en er vanuit jouw capaciteiten aan bijdraagt. De nodige zelfredzaamheid en creativiteit is essentieel. Je geeft je eigen takenpakket mee vorm en je plant je taken zelfstandig. 

 

Je profiel

We gaan bij aanwerving op zoek naar goesting en potentieel, niet enkel naar verworven capaciteiten. Verschillen tussen mensen beschouwen we als een verrijking, bijvoorbeeld op vlak van afkomst, geloof, leeftijd, fysieke uitdagingen, gender of seksuele geaardheid. Ervaring, ook buiten de professionele context, en motivatie zijn voor ons belangrijker dan diploma’s. Onderstaande vaardigheden en ervaringen komen van pas in deze functie: 

 • Je hebt communicatieve skills en kunt op een bevattelijke manier naar verschillende doelgroepen communiceren.
 • Je kent je weg doorheen het sociale media-landschap en weet dit te combineren met andere communicatiekanalen. 
 • Je bent in staat om dit in een coherente communicatiestrategie te vertalen.
 • Je beschikt over sterke digitale skills. Kennis van websites, digitale publicatietechnieken, foto- en video-software zijn een pluspunt.
 • Je hebt ervaring in of met sociale bewegingen en de non-profit sector.
 • Je spreekt vlot Nederlands, en Engels. Vlot Frans is een plus. 

 

We bieden

 • één deeltijdse job (23u/38) in een contract van onbepaalde duur.
 • verloning volgens barema B1A van PC 329.01, maaltijdcheques en terugbetaling van vervoerskosten
 • het overnemen van relevante anciënniteit is bespreekbaar
 • op 2 vaste weekdagen werken we samen op kantoor, de rest van de uren zijn te presteren in onderling overleg
 • ons kantoor is in de Peperfabriek, Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen
 • indiensttreding zo snel mogelijk

 

Procedure

 • Stuur ten laatste op 3 december je CV en motivatiebrief of -filmpje naar hava@vredesactie.be

  Heb je goede voorbeelden van communicatiewerk dat je gedaan hebt? Stuur die gerust mee.

 • De gesprekken vinden plaats in de week van 11 december. Geselecteerde kandidaten kunnen voordien gevraagd worden om een beperkte schriftelijke voorbereiding te maken.