Vacature: campaigner

protestfoto bij de haven van Antwerpen (katoennatie) met grote zwarte banner waarop witte letters staan die zeggen: "Stop de wapentrafiek naar Saoedi-Arabië" naast de banner staat een douanehuisje met slagboom, waarop staat "War Crime inspection" in het huisje staat een vrouw met een opgeheven vuist
Vredesactie is op zoek naar een campaigner om de Ik Stop Wapenhandel campagne te versterken.

Vanaf september gaat de campagne Ik Stop Wapenhandel weer voluit. We brengen mensen in beweging om wapenhandel te stoppen. Daarvoor organiseren we infomomenten, workshops en acties bij bedrijven en beleidsmakers. 

Om de Ik Stop Wapenhandel campagne te versterken, is Vredesactie is op zoek naar een campaigner.

We zoeken ...

… een m/v/x met talent voor organisatie en mobilisatie, die verontwaardiging kan omzetten in actie en mensen in beweging kan zetten. Een organisator die publieksactiviteiten op poten kan zetten en een netwerker die mensen kan overtuigen en betrekken.

Je komt terecht in het team van de campagne Ik Stop Wapenhandel. Samen met je collega’s en vrijwilligers, bouw je de campagne verder uit en zoek je mee naar nieuwe manieren om mensen te betrekken. Je denkt mee na over de communicatie naar specifieke doelpublieken. Je zet mee publieksactiviteiten op en ondersteunt vrijwilligers bij de mobilisatie. 

Je functioneert als een lid van een horizontaal georganiseerd team. Dat betekent dat je meedenkt over de werking van de organisatie en er vanuit jouw capaciteiten aan bijdraagt. De nodige zelfredzaamheid en creativiteit is essentieel. Je geeft je eigen takenpakket mee vorm en je plant je taken zelfstandig. 

Je profiel

 • Je kan vrijwilligers omkaderen met zorg en enthousiasme
 • Je hebt ervaring in de non-profit, affiniteit met het thema wapenhandel is een pluspunt
 • Je bent sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie
 • Je hebt ervaring met het opzetten van acties, ervaring met campagneplanning is een pluspunt. Bij voorkeur heb je voeling met acties van burgerlijke ongehoorzaamheid.
 • Je bent gemotiveerd om te werken als lid van een horizontaal team, met ruimte voor eigen inbreng
 • Je kan zelfstandig werken, in samenwerking met collega's, vrijwilligers en partners
 • Je spreekt vlot Nederlands, en Engels. Vlot Frans is een plus.
 • Ervaring met sociale media is een pluspunt.
 • Occasioneel avond- en weekendwerk schrikken je niet af
 • Je kan je vinden in onze visie (zie https://www.vredesactie.be/#wie-we-zijn)

We bieden

Een deeltijdse job (23u/38) in een contract van bepaalde tijd tot einde juni 2022. Je komt terecht in een geëngageerd, dynamisch, horizontaal team. Een boeiende en motiverende werkomgeving waarin jij het verschil kan maken. Verloning volgens barema B1A van het paritair comité 329.01, plus maaltijdcheques en 100% terugbetaling van vervoerskosten. Ons kantoor is in Antwerpen, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem. Indiensttreding ten laatste 1 september.

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief door ten laatste op 30 mei  2021 naar stefanie@vredesactie.be met vermelding “Vacature campaigner” in de titel. Uitgenodigde kandidaten wordt gevraagd om in de week van 7 juni een schriftelijke proef te maken (thuis). Iedereen die zich kandidaat stelt, krijgt een antwoord. De gesprekken zullen doorgaan op 15 & 17 juni.

We streven naar een inclusieve en diverse werking en moedigen jou aan te solliciteren, ongeacht je gender, seksuele geaardheid, afkomst, geloof, leeftijd of handicap.