training ‘democratische besluitvorming in groepen’

In onze maatschappij is macht ongelijk verdeeld. Instellingen en organisaties zijn vaak hiërarchisch georganiseerd, waarbij de mensen aan de top beslissingen nemen en anderen moeten volgen.

Dat kan anders. Veel groepen proberen meer mensen bij besluitvorming te betrekken en democratisch te beslissen. Ze streven een meer horizontale structuur na, waarbij niet een klein groepje beslist, maar iedereen de organisatie draagt en mee de richting bepaalt. Maar ook dan kunnen verschillen in macht een rol spelen.

Hoe organiseren we besluitvorming in onze groepen en organisaties op een basisdemocratische manier? Hoe kan je verantwoordelijkheden verdelen en collectief een organisatie of project in goede banen leiden? Welke structuren en methodieken kennen we die de verschillende visies, talenten en capaciteiten in een groep aan bod laten komen?

Deze training gaat in het Engels door en wordt gegeven door Edith en Mélanie van Collectiv-A, een Brussels trainerscollectief met veel ervaring en expertise in collectieve intelligentie, besluitvorming en begeleiden van groepsprocessen.

Deze training gaat door in het Engels. Voor het praktische verloop houden we rekening met de noodzakelijke corona-voorzorgsmaatregelen. Heb je interesse om aan deze training deel te nemen? Contacteer ons via training@vredesactie.be.

Datum