Trefdag Handicap - actie opzetten van A tot Z

Datum: 
zaterdag, 15 oktober, 2016 - 15:45
Duur: 
2 uur
Aantal deelnemers: 
5

Negen organisaties van mensen met een handicap organiseerden een ontmoetingsdag met aandacht voor uiteenlopende thema's als inclusief onderwijs, toegankelijkheid, mobiliteit, lobbywerk, literatuur, vrije tijd, persoonsvolgende financiering, cultuurparticipatie, tegemoetkomingen,... Trainers van Vredesactie werden gevraagd voor een workshop rond actievoeren.

Eerst gingen we na welke actievormen we allemaal kennen en openden we onze blik voor de diversiteit aan actievormen die er is. Aan de hand van inspirerende foto's reconstrueerden we wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van acties. Dat geeft de deelnemers voldoende kaders om zelf een actiescenario te ontwikkelen. Tenslotte brachten we aan de hand van de 'tactische ster' een aantal overwegingen rond strategie, beeldvorming, boodschap in de groep.

De interactieve werkvormen gaven iedereen de kans om op een gelijkwaardige manier aan het woord te komen en ervaringen te delen.

Locatie: 
Leuven
Volg vanaf september 2017 één van de twee nieuwe trajecten van zes maanden. Lees verder voor meer info!
Geweldloos actievoeren kan je leren. Een geweldloze houding is geen evidentie. Een training geweldloze actie creëert een veilige omgeving waarin je vaardigheden kan leren die van pas komen tijdens acties en in de voorbereiding ervan.
In Vlaanderen werden de eerste trainingen geweldloze actie georganiseerd in 1982 door Vredesactie
Het opzetten van een geweldloze actiestrategie is er op gericht om zo'n dialoog af te dwingen: je verovert voor jezelf een stem.
Vredesactie geeft al sinds de jaren tachtig workshops en trainingen rond geweldloze actie en strategie. Op deze pagina vind je een chronologisch of thematisch overzicht van de workshops en vormingen die we al organiseerden of op de agenda staan.
Heb je actieplannen? Wil je een ei kwijt rond een thema, maar weet je niet waar te beginnen?