Ondersteuning Uit De Marge

Datum: 
maandag, 28 september, 2015 - 14:00 to 15:30
Duur: 
2 uur
Aantal deelnemers: 
3

Uit De Marge, een steunpunt voor jeugdwerk en jeugdbeleid met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare posities, zet een jongerencongres op, waarme ze hopen jongeren te politiseren en te engageren. Maar dat zo'n traject wel heel wat voeten in de aarde heeft en niet zo gemakkelijk op te zetten is. Daarom werd er even aan onze mouw getrokken met de vragen: "Wat is een manier om al die actiemethodes begrijpelijk over te brengen?", "Hoe staan we stil bij actiemethodes en hun geschiktheid voor bepaalde doelen?", 'Hoe staan we op een efficiënte manier stil bij de strategie van actievoeren?" en 'Hoe kunnen we de participatie zo breed mogelijk maken?"

In een gesprek van anderhalf uur werd heel wat uitgewisseld omtrent idee en aanpak!

Locatie: 
Antwerpen
Volg vanaf september 2017 één van de twee nieuwe trajecten van zes maanden. Lees verder voor meer info!
Geweldloos actievoeren kan je leren. Een geweldloze houding is geen evidentie. Een training geweldloze actie creëert een veilige omgeving waarin je vaardigheden kan leren die van pas komen tijdens acties en in de voorbereiding ervan.
In Vlaanderen werden de eerste trainingen geweldloze actie georganiseerd in 1982 door Vredesactie
Het opzetten van een geweldloze actiestrategie is er op gericht om zo'n dialoog af te dwingen: je verovert voor jezelf een stem.
Vredesactie geeft al sinds de jaren tachtig workshops en trainingen rond geweldloze actie en strategie. Op deze pagina vind je een chronologisch of thematisch overzicht van de workshops en vormingen die we al organiseerden of op de agenda staan.
Heb je actieplannen? Wil je een ei kwijt rond een thema, maar weet je niet waar te beginnen?