KVLV begeleiding actie organiseren

Datum: 
maandag, 23 mei, 2016 - 16:45
Duur: 
halve dag
Aantal deelnemers: 
6

KVLV, de grootste vrouwenvereniging van Vlaanderen vroeg Vredesactie om ondersteuning bij het uitdenken en opzetten van een actie op de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, 25 november.

Feedback van één van de stafleden na de workshop: "De trainer van Vredesactie bracht interessante kaders en methodieken aan, en stelde belangrijke vragen. Hij heeft ons goed op weg gezet."

Locatie: 
Wijchmaal
Volg vanaf september 2017 één van de twee nieuwe trajecten van zes maanden. Lees verder voor meer info!
Geweldloos actievoeren kan je leren. Een geweldloze houding is geen evidentie. Een training geweldloze actie creëert een veilige omgeving waarin je vaardigheden kan leren die van pas komen tijdens acties en in de voorbereiding ervan.
In Vlaanderen werden de eerste trainingen geweldloze actie georganiseerd in 1982 door Vredesactie
Het opzetten van een geweldloze actiestrategie is er op gericht om zo'n dialoog af te dwingen: je verovert voor jezelf een stem.
Vredesactie geeft al sinds de jaren tachtig workshops en trainingen rond geweldloze actie en strategie. Op deze pagina vind je een chronologisch of thematisch overzicht van de workshops en vormingen die we al organiseerden of op de agenda staan.
Heb je actieplannen? Wil je een ei kwijt rond een thema, maar weet je niet waar te beginnen?