Facilitatie bij de Vrienden van de Palestijnse Circusschool

Datum: 
maandag, 7 maart, 2016 - 19:00
Duur: 
2 uur
Aantal deelnemers: 
6

Naar aanleiding van de arrestatie van de Palestijnse circusleraar Abu Sakha, wilden de Vrienden van de Palestijnse Circusschool een solidariteitsactie opzetten. Zij vroegen aan Vredesactie een externe begeleider om het proces van hun actievoorbereiding mee in gang te zetten. Twee trainers van Vredesactie faciliteerden hun eerste vergadering en hielpen hen een beter zicht te krijgen op het doel van de actie en de middelen daartoe. We brainstormden over de boodschap van hun actie en welke actiemethoden die boodschap het best overbrengen. In april jongleerden de Vrienden van de Palestijnse Circusschool samen met 100 actievoerders voor de vrijlating van Abu Sakha in het straatbeeld in Brussel.

Locatie: 
Brussel
Volg vanaf september 2017 één van de twee nieuwe trajecten van zes maanden. Lees verder voor meer info!
Geweldloos actievoeren kan je leren. Een geweldloze houding is geen evidentie. Een training geweldloze actie creëert een veilige omgeving waarin je vaardigheden kan leren die van pas komen tijdens acties en in de voorbereiding ervan.
In Vlaanderen werden de eerste trainingen geweldloze actie georganiseerd in 1982 door Vredesactie
Het opzetten van een geweldloze actiestrategie is er op gericht om zo'n dialoog af te dwingen: je verovert voor jezelf een stem.
Vredesactie geeft al sinds de jaren tachtig workshops en trainingen rond geweldloze actie en strategie. Op deze pagina vind je een chronologisch of thematisch overzicht van de workshops en vormingen die we al organiseerden of op de agenda staan.
Heb je actieplannen? Wil je een ei kwijt rond een thema, maar weet je niet waar te beginnen?