Hoe het Europees migratiebeleid de vluchtelingencrisis net verergert

November 2017, de Middenlandse Zee. Een bootje met zo een 130 migranten staat op zinken. De ngo Sea Watch schiet ter hulp. Ook de Libische kustwacht komt ter plaatse. In de chaos die daarop volgt, komen 20 migranten om het leven. De overlevende migranten komen terecht in Libische detentiecentra, waar ze uitgehongerd, verkracht, geslagen en afgeperst worden. Twee van de overlevenden worden gefolterd door middel van elektrocutie en verkocht.

Campagne: 

Vredesactivisten stappen wapenlobbyconferentie binnen

Voor het vierde jaar op rij voeren vredesactivisten actie aan een conferentie van het Europees Defensieagentschap (EDA). Vierhonderd wapenhandelaars, lobbyisten van de wapenindustrie en beleidsmakers vergaderen er samen over de toekomst van de Europese defensie. De conferentie vindt plaats achter gesloten deuren, kritische stemmen mogen er niet in. Tientallen vredesactivisten, waaronder een lid van het Europees parlement, boden zich vanochtend aan bij de ingang van de conferentie. Ze werden weggesleept door de politie. Achttien vredesactivisten zijn gearresteerd.

Campagne: 

PERSBERICHT: wake-up call voor Europa "Geef geen geld aan wapenfabrikanten"

Tientallen burgers proberen vandaag de gebouwen van het Europees Parlement binnen te gaan. Met wekkers, sirenes en bellen schudden ze Europarlementsleden wakker. “Wij willen niet dat er publiek geld gaat naar de wapenindustrie”, zegt één van de activisten. “Op dit moment volgt de EU enkel de agenda van een aantal grote wapenbedrijven die niet geïnteresseerd zijn in het vreedzaam oplossen van conflicten. Het is tijd dat onze volksvertegenwoordigers luisteren naar de Europese burger en niet enkel oren hebben naar de belangen van de wapenindustrie.”

Campagne: 

INTERVIEW: Springen, vallen, opstaan en weer doorgaan

U was er misschien bij, meer dan twee jaar geleden, bij de start van 'Ikstopwapenhandel.eu'. Een campagne tegen wapenhandel, maar ook tegen de invloed van de wapenlobby op het (Europees) beleid. Een harde noot om te kraken. Wie begrijpt nog wat er allemaal gebeurt binnen de Europese structuren? Hoe zit de schimmige wereld van de wapenhandel eruit? Wat kunnen wij er in vredesnaam aan doen? Twee jaar proberen, met vallen en opstaan, heeft een verschil gemaakt. Ik stop wapenhandel.eu boekt resultaten.

Campagne: 

Pagina's