Leer organiseren in 10 stappen!

Oorlog, toenemende ongelijkheid, angstcultuur, klimaatverandering, diepgaande verdeling in onze samenleving, asociaal beleid … . Jij vindt ook dat verandering noodzakelijk is, maar hoe organiseren we ons om dit te bereiken?

In heel Europa en daarbuiten voeren mensen actie om gehoord te worden. Daarbij lopen ze tegen uiteenlopende obstakels en vragen aan. Hoe bouw je een brede beweging op? Wat kunnen we doen om de drempels om aan acties deel te nemen, te verlagen? Welke antwoorden hebben we op politiegeweld en repressie? Hoe teken je met diverse groepen een effectieve strategie uit?

Maatschappelijke verandering komt nooit uit het niets. Ze wordt in gang gezet door groepen mensen die ervan overtuigd zijn dat het anders kan en zich organiseren om hun ideeeën in de praktijk te brengen. Samen met de trainersgroep van Vredesactie kan je dit leren.

Volg vanaf september 2017 één van de twee nieuwe trajecten van zes maanden:

TRAJECT 1: “LEREN ORGANISEREN * TOOLS VOOR MAATSCHAPPELIJKE VERANDERING”

Maak kennis en verwerf skills over het hoe en waarom van sociale verandering. Voor iedereen die werkt aan sociale verandering, als actievoerder, vrijwilliger of professionele kracht binnen een groep, een organisatie, een collectief, een beweging, … .

Meer info en schrijf je hier in!

 

TRAJECT 2: “TRAIN DE TRAINER * ONDERSTEUN SOCIALE ACTIE”

Wil jij jouw vaardigheden en tools rond sociale verandering, actievoeren, organiseren en faciliteren van basisdemocratische besluitvorming leren overbrengen aan groepen? Word een trainer die sociale actie ondersteunt.

Meer info en schrijf je hier in!