Info avond - Stop the War on Migrants (in Gent)

do, 14/06/2018 - 20:00 to 22:30

... wat je liever niet zou weten over de EU, de wapenindustrie en de bewapening van de grenzen.

Terwijl Europa op het internationale toneel pleit voor vrede en beschaving, bevoorraadt de Europese wapenindustrie conflictgebieden wereldwijd met wapens. Terwijl duizenden vluchtelingen verdrinken in de Middellandse zee verdient de wapenindustrie miljarden aan de bewapening van de Europese grenzen. Terwijl het Midden-Oosten in brand staat vult de wapenindustrie zijn zakken met Europese subsidies.

Hoe doet die wapenindustrie dat toch? Welke mechanismen zitten er achter de militarisering van het Europese migratie- en veiligheidsbeleid? Hoe komt het dat de wapenlobby zo'n grote invloed heeft? Zijn er geen andere oplossingen mogelijk? Hoe kunnen we het onrecht aan onze grenzen stoppen? Hoe kunnen we een tegengewicht bieden aan de lobby van de wapenindustrie?

We hebben het erover op deze info avond. Met sprekers van Stop the war on Migrants en Vredesactie.

Stop the War on Migrants is een campagne tegen het huidige Europese grens- en migratiebeleid. De focus ligt op de manier waarop de EU de grensbewaking militariseert, zowel aan de eigen buitengrenzen als in derde landen, en op de wapenbedrijven die hiervoor lobbyen en ervan profiteren. Geen bewapening van de grenzen, geen detentiecentra en deportaties. Wel veilige migratieroutes, goeie opvang en het aanpakken van de grondoorzaken van migratie.
www.stopthewaronmigrants.noblogs.org

De campagne Ik stop wapenhandel.eu van Vredesactie brengt wapenhandel in kaart en haalt de wapenlobbyisten uit de anonimiteit. Ze documenteert de symbiotische relatie tussen de wapenlobby en de Europese instellingen, en hoe die leidde tot een grootschalig militair onderzoeksprogramma. Vredesactivisten stoppen zelf wapenhandel, ze voeren geweldloos actie op wapenbeurzen en wapenlobbyevenementen.
www.ikstopwapenhandel.eu

Donderdag 14 juni, 20u in Gent, Trafiek (Haspelstraat 37, Brugse Poort)
Vrijdag 15 juni, 20u in Brugge, Sint-Lodewijkscollege (Magdalenastraat 30)

Themas: