Lobbytour

De Europese wijk in Brussel is één van de bengrijkste politieke machtscentra ter werreld geworden. Naast de gebouwen van de Europese instellingen vinden we de kantoren van talloze belangengroepen. Ook de wapenindustrie is hier goed vertegenoordigd. We vinden er kantoren van de grootste wapenbedrijven en de belangrijkste koepelorganisaties van de defensie-industrie. Dankzij hun Brusselse lobbyactiviteiten verzekeren ze zich van een stevige militaire stempel op het Europese beleid. Hoe dit werkt, en wie waar aan de touwtjes trekt, kom je te weten op de Lobbytour, een alternatieve stadswandeling langs de actoren die Europa militair kleuren.

Kijk voor de geplande tours onderaan de pagina of in de agenda.

Vredesactie organiseert de lobbytour op vraag voor groepen vanaf 10 personen. Contacteer ons voor meer info.

Download de brochure:

Volgende lobbytours:

09
dec
2018
Lobbytour Wapenhandel

--- Deze lobbytour Wapenhandel start om 14u00 in Brussel en duurt twee uur. De lobbytour is gratis, schrijf je in via lobby@vredesactie.be ---

Weet u wie er in Brussel aan de touwtjes trekt?
Ontdek het op deze alternatieve stadswandeling door de Europese wijk.

Beleidsbeïnvloeding is van alle tijden. Wie iets in de pap te brokken wil hebben, zorgt er best voor dat hij zich dichtbij de bron bevindt. Grote bedrijven steken veel tijd en geld in contacten met onze politici. Hiervoor maken ze gebruik van lobbyisten, professionele verkopers die de belangen van hun bedrijf behartigen. In de Europese wijk in Brussel, dichtbij de Europese instellingen, zijn tussen de 15 000 en 30 000 lobbyisten in de weer.

Ook de wapenindustrie is er goed vertegenwoordigd en verzekert zich zo van een stevige stempel op het EU beleid. Hoe ze dat doen? Vredesactie zocht het uit en u komt het te weten op deze Lobbytour.