bommenwerpers

VACATURE: inhoudelijk medewerker Belgisch defensiebeleid

Voor een zwangerschapsvervanging is Vredesactie op zoek naar een inhoudelijk medewerker Belgisch defensiebeleid vanaf 1 januari 2018 tot 30 juni 2018.

We zoeken

Een inhoudelijk medewerker voor de opvolging van het Belgisch defensiebeleid. Je neemt een project over waarin we pleiten voor een parlementaire evaluatie van militaire operaties. Je laat verschillende thema's en experts aan bod komen via reeds geplande en verder uit te werken materialen en evenementen. Je gaat in gesprek met pers en politici over de zin en onzin van militaire interventies en je vraagt op gepaste tijden aandacht voor het dossier bij een breder publiek. Je werkt alleen, in coördinatie met het team en in samenwerking met partners.

Vredesactie werkte de afgelopen maanden rond de transparantie over militaire operaties, in casu operatie Desert Falcon in Irak en Syrië. Vanaf de terugkeer van de Belgische F-16, gepland voor januari 2018, gaan we dieper in op het thema door te pleiten voor een grondige parlementaire evaluatie van afgelopen operaties. In samenwerking met het team, partnerorganisaties en externe experts bouw je verder aan een kader voor zo'n evaluatie.

Je profiel

  • Je hebt ervaring met en/of interesse in internationale politiek, buitenland- en defensiebeleid

  • Je kan je op erg korte tijd inwerken in een inhoudelijk dossier

  • Je hebt een Master diploma in de politieke wetenschappen of een gelijkaardige richting, of gelijkwaardig door ervaring

  • Je hebt bij voorkeur ervaring met politiek & perswerk

  • Je kan je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken

  • Je legt vlot contacten en onderhoudt relaties en samenwerkingen

  • Je spreekt bij voorkeur vlot Nederlands, Frans en Engels

  • Je kan je vinden in onze missie (zie onder)

  • Je kan zelfstandig werken, in nauwe coördinatie met team en partners

  • Je bent flexibel en stressbestendig

We bieden

Een deeltijdse job (22u/38) voor zes maanden (januari – juni 2018). Je komt terecht in een horizontaal georganiseerd, vindingrijk en geëngageerd team. Verloning volgens barema  329.01, plus maaltijdcheques en 100% terugbetaling vervoerskosten. Ons bureau is in Berchem, op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem.

Vredesactie is een pluralistische vredesbeweging die radicaal pleit voor een samenleving waarin conflicten worden opgelost zonder geweld of het dreigen ermee. Vredesactie is een motor voor de ontwikkeling van geweldloze actie en de uitbouw van een niet-militair veiligheids- en buitenlandbeleid.

Vredesactie zet mensen in beweging. Via campagnes en trainingen verhogen we de kracht van mensen om geweldloos in verzet te komen tegen onrecht en geweld.

Basisdemocratie en pacifisme zijn voor Vredesactie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deelnemers nemen op zoveel mogelijk manieren eigen engagementen op. Vredesactie wordt gemaakt door iedereen die er zich actief voor inzet.

Interesse?

Stel je kandidaat door ten laatste op 6 november je motivatiebrief en cv door te sturen naar contact@vredesactie.be met vermelding “Vacature inhoudelijk medewerker Belgisch defensiebeleid” in de titel.