Agenda

30
jan
2018
Filmvoorstelling: Attenborough's Gandhi in Antwerpen

Naar aanleiding van het 70-jarige overlijden van Gandhi, organiseren Gandhigedachten.org, Vasten voor Vrede en Kif Kif een filmvoorstelling, voorafgegaan door een korte bespreking om 19:00.

De film dateert uit 1982 en vertelt de geschiedenis van één van de meest monumentale persoonlijkheden van de vorige eeuw, wiens passief verzet leidde tot het einde van de Engelse koloniale overheersing in India. Zijn naam is synoniem aan een levenshouding die de loop der geschiedenis heeft gewijzigd en is nog steeds een inspiratiebron voor miljoenen mensen. Ook vandaag blijft Gandhi's gedachtegoed immers brandend actueel - niet in het minst voor de hedendaagse strijd tegen discriminatie, racisme en economische uitbuiting.

==Praktisch==
*Waar?*
Fimhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen

*Wanneer?*
Dinsdag 30 januari
Inleiding: 19u.
Start filmvertoning: 19u30
Einde filmvertoning: 22u45

*Inkom?*
Gratis
Gelieve wel in te schrijven via info@kifkif.be

 

09
mrt
2018
Vasten voor Vrede - Gandhiaans vastenweekend 2018

“De kracht die door de geweldloosheid wordt opgewekt is oneindig veel groter dan de kracht van alle wapens die door de vindingrijkheid van de mens is opgewekt.”
(M.K. Gandhi)

Het jaarlijkse vastenweekend van Gandhigedachten.org en Vasten voor Vrede wil een vorm van herbronning bieden voor mensen die zoeken naar geweldloze vormen van omgaan met onze wereld. Tijdens het weekend trachten ze bovendien de geweldloze weg van Gandhi tegen het licht te houden van de actualiteit. De inspiratie van Gandhi vormt de basis om vanuit een geweldloos perspectief te reflecteren op één aangereikt thema waaraan we het vasten verbinden.

Meer info en programma vind je hier