Agenda

25
apr
2017
FILM: Shadow World met nabespreking in Antwerpen

De documentaire Shadow World toont de rampzalige gevolgen van een beleid op maat van de wapenindustrie. Democratische processen worden buiten spel gezet, corruptie tiert welig en de veiligheid van miljoenen burgers wordt op het spel gezet.

Na de film is er een gesprek met Andrew Feinstein, de auteur van het boek Shadow World waarop de film gebaseerd is.

Inkom: vrije bijdrage

De screening gaat door in : Universiteit Antwerpen - Klooster Grauwzusters

Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen

 

Schrijf je in via www.usos.be

Georganiseerd door Pax Christi, Amnesty Internationa en Vredesactie.

 

26
apr
2017
FILM: Shadow World in Koksijde + nabespreking met regisseur en Vredesactie

De documentaire Shadow World toont de rampzalige gevolgen van een beleid op maat van de wapenindustrie. Democratische processen worden buiten spel gezet, corruptie tiert welig en de veiligheid van miljoenen burgers wordt op het spel gezet.

Op 26 april speelt de film in Casino Koksijde. Meer info hier
Na de film is er een gesprek met de regisseur en met Bram Vranken van Vredesactie.

Hier vind je een kalender met alle geplande vertoningen. Hier kan je de trailer bekijken.

07
mei
2017
De Grote Parade van HartBovenHard

Iedereen mee aan tafel!

Meer info op : www.hartbovenhard.be

Een Parade in de regen en ééntje in de zon. Twee jaar op rij brachten we meer dan 20.000 mensen op straat voor een andere samenleving. Tijd voor een volgende editie, omdat het nodig is. Wie het nieuws volgt stelt vast dat er heel wat scheefgroeit. De roofbouw op mens en natuur loopt uit de hand. Het beleid wuift de problemen van mensen weg en blokt inspraak af. De Trumps en Le Pens van deze wereld, ook hier bij ons, zijn uitwassen van een scheef systeem.

Tijd voor een beleid dat investeert in een solidaire, duurzame samenleving. Daarom kloppen wij letterlijk samen op tafel!
We bouwen de langste tafel ooit, in het hart van Brussel, een tafel waar plaats is voor iedereen.

Voor burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose zijn er wél alternatieven! Over sectoren heen verenigen wij de verontwaardiging en de vernieuwingsdrang van vele mensen en organisaties. Voor ons begint de toekomst bij een serieuze herverdeling.

Vang het grote geld
Groeiende armoede en ongelijkheid ontwrichten het samenleven. In een gezonde samenleving dragen multinationals en grote vermogens eerlijk bij.

Een leefbare job voor iedereen
Stress, burn-out, mini-jobs en werkloosheid zijn een sluipend gif. Een toekomstgerichte samenleving gaat voor zinvol werk voor ons allemaal.

Iedereen hoort erbij
Racisme en stigmatisering zetten mensen tegen elkaar op. Een open samenleving is trots op haar warm onthaal voor vluchtelingen en duldt geen discriminatie.

Samen rijk
Besparingen op zorg, cultuur, onderwijs, onderzoek en verenigingsleven ondergraven ons menszijn. Een verlichte samenleving maakt juist méér ruimte vrij voor verbeelding, talentontwikkeling en kritisch denken.

Aan onze tafel is plek voor iedereen, ook voor elke droom rond ons klimaat, onze democratie, onze internationale handel, vrede…
Wij laten ons niet uiteen spelen. We steunen elkaars bekommernissen en strijd.
Omdat het hoognodig is.

IEDEREEN MEE AAN TAFEL!
Schuif mee aan,
op 7 mei in Brussel!
Samen slaan we op tafel en tonen we de kracht van delen.

04
jun
2017
Lobbytour Wapenhandel

Weet u wie er in Brussel aan de touwtjes trekt?
Ontdek het op deze alternatieve stadswandeling door de Europese wijk

Beleidsbeïnvloeding is van alle tijden. Wie iets in de pap te brokken wil hebben, zorgt er best voor dat hij zich dichtbij de bron bevindt. Grote bedrijven steken veel tijd en geld in contacten met onze politici. Hiervoor maken ze gebruik van lobbyisten, professionele verkopers die de belangen van hun bedrijf behartigen. In de Europese wijk in Brussel, dichtbij de Europese instellingen, zijn tussen de 15 000 en 30 000 lobbyisten in de weer.

Ook de wapenindustrie is er goed vertegenwoordigd en verzekert zich zo van een stevige stempel op het EU beleid. Hoe ze dat doen? Vredesactie zocht het uit en u komt het te weten op de Lobbytour.

De Lobbytour kadert in de campagne ikstopwapenhandel.eu, start om 14u en eindigt om 16u.

Schrijf je in, of contacteer ons voor meer info op lobby@vredesactie.be