Hieronder vind je voorlopig een lijst van nieuwsartikels omtrent de Nato Game Over campagne. Deze pagina is momenteel nog onder constructie.

Wie beslist, NAVO-bevelhebbers of het parlement?

Na de annexatie van de Krim door Rusland ging de NAVO in confrontatiemodus. Nu zet NAVO nog een tandje bij. Daarbij wordt de nationale en democratische controle verder beperkt: de militaire bevelhebbers in de NAVO krijgen meer bevoegdheden. Minister Vandeput zegde al meteen troepen en gevechtsvliegtuigen toe om deel te nemen aan de vernieuwde snelle reactiemacht aan de Russische grenzen.

Einde juni zaten in Evere de Defensieministers van de NAVO bij elkaar. Het aanslepende conflict in Oekraïne en de spanningen met Rusland domineerden de agenda.

Campagne: 

NAVO op ramkoers

De NAVO-top in Wales, op 4 en 5 september, moest in het teken staan van het einde van de interventie in Afghanistan. De oorlog in Oekraïne kaapte echter de agenda. De NAVO gaat voluit voor de confrontatie met Rusland. En dat mag iets kosten.

Campagne: 

Vredesactie naar internationaal actiekamp War Starts Here

In Altmark, Duitsland, bevindt zich één van de knooppunten van oorlogsvoorbereiding: GÜZ, Gefechtsübungszentrum (centrum voor gevechtstraining). Militairen van de Bundeswehr, maar ook van andere Europese en NAVO-landen komen er oefenen. Van 12 tot 17 september organiseren anti-militaristen er onder de noemer “War Starts Here” een actiekamp. Ook Vredesactie neemt deel.

Campagne: 

Upgrade Amerikaanse tactische kernwapens in Europa kost nu al 10 miljard dollar

De kosten van de geplande modernisering van de Amerikaanse tactische kernwapens in Europa blijven maar stijgen. Het Pentagon schat de kosten nu al op 10 miljard dollar. Dat is maar liefst 2,5 maal zoveel als de eerste ramingen.
De Amerikaanse tactische kernwapens in Europa naderen hun houdbaarheidsdatum. In ruil voor de ratificatie van het nieuwe START-verdrag tussen Rusland en de VS, over de reductie van het aantal strategische kernwapens, verkreeg het Amerikaanse Congress toezeggingen over blijvende investeringen in de modernisering van het bestaande arsenaal.

Campagne: 

Pages