Lobbytour

Lobbying for war, it's possible at the EU! Not far from the Berlaymont building we find the most important umbrella organisations of the defence industry. That's how the arms manufacturers make sure that European policy has a strong military component. You can find out how this works and who's in charge where by participating in the lobbytour, an alternative walk around the city. The tour lasts two hours. Participation is free. Registration is required.

Vredesactie also organises lobbytours for groups of 15 people or more. Contact us for more information.

Download the flyer:

 

Future lobbytours:

09
Dec
2018
Lobbytour Wapenhandel

--- Deze lobbytour Wapenhandel start om 14u00 in Brussel en duurt twee uur. De lobbytour is gratis, schrijf je in via lobby@vredesactie.be ---

Weet u wie er in Brussel aan de touwtjes trekt?
Ontdek het op deze alternatieve stadswandeling door de Europese wijk.

Beleidsbeïnvloeding is van alle tijden. Wie iets in de pap te brokken wil hebben, zorgt er best voor dat hij zich dichtbij de bron bevindt. Grote bedrijven steken veel tijd en geld in contacten met onze politici. Hiervoor maken ze gebruik van lobbyisten, professionele verkopers die de belangen van hun bedrijf behartigen. In de Europese wijk in Brussel, dichtbij de Europese instellingen, zijn tussen de 15 000 en 30 000 lobbyisten in de weer.

Ook de wapenindustrie is er goed vertegenwoordigd en verzekert zich zo van een stevige stempel op het EU beleid. Hoe ze dat doen? Vredesactie zocht het uit en u komt het te weten op deze Lobbytour.