Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

Stop de import van landbouwgoederen uit de nederzettingen

Bijna dagelijks horen we verhalen over oorlogen en mensenrechtenschendingen. We staan er niet vaak bij stil, maar we zijn nauwer betrokken bij die oorlogen dan we zelf zouden willen. Terwijl in een ver land bommen vallen, rinkelt bij ons de kassa. Bedrijven profiteren van het geweld om handel te drijven en houden met hun activiteiten gewapende conflicten aan de gang.

Een voorbeeld. De Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever leven al generaties lang onder militaire bezetting. De illegale Israëlische nederzettingen staan elk vredesproces in de weg. Het fruit, de groenten en kruiden uit die nederzettingen worden hier bij ons verkocht. Dat is illegaal. Deze handel schendt het internationaal humanitair recht. Eigenlijk zijn het gestolen goederen. Wij kunnen die handel stoppen. Dat zet een rem op de nederzettingenpolitiek en neemt een obstakel voor duurzame vrede weg.

brochure War Starts Here - 2010

In 2010 startte Vredesactie de campagne War Starts Here. Hiermee willen we aantonen dat we bij veel conflicten nauwer betrokken zijn dan we denken. Deze brochure illustreert Europese en Belgische handelsstromen met Israël-Palestina. Klik op de foto links om de brochure in PDF-vorm te downloaden.

12-11-2015
Afeglopen woensdag, op wapenstilstand, publiceerde de Europese Commissie richtsnoeren voor de...
11-06-2015
Zodra een oorlog voltooid verleden tijd is, staan de speeches bol van vredevolle intenties.
22-01-2015
Een aantal leden van het Midden-Oosten overleg van 11.11.11 (ABVV, Algemene Centrale van het ABVV,...
25-11-2014
Meer dan 300 Europese vakbonden, NGO's en middenveldorganisaties roepen de EU op om het associatie...

Pagina's