25-08-2014
De regeringsonderhandelaars willen 40 nieuwe gevechtsvliegtuigen kopen. Terwijl ze elders zo'n 17 miljard willen besparen, moet hiervoor de komende jaren 4 tot 6 miljard gevonden worden. Nochtans bestaat voor de aankoop geen maatschappelijk...
06-08-2014
Tientallen organisaties stellen de rol van België in de belegering van de Gazastrook aan de kaak. 'De aanvoer van munitie voor het Israëlische leger gebeurt vanuit de Verenigde Staten via de Luikse luchthaven Bierset.
31-07-2014
De Belgische regering kondigde gisteren aan een omzendbrief te publiceren waarin aanbevolen wordt producten uit de illegale Israëlische nederzettingen te voorzien van een apart label. Het gaat om een vrijwillige maatregel en het dreigt vooral een...
11-07-2014
11.11.11 veroordeelt met klem de recente escalatie van geweld in Gaza en het zuiden van Israël en waarschuwt voor de humanitaire gevolgen van de voortdurende crisis.
04-07-2014
Na verschillende andere Europese lidstaten publiceerde nu ook België richtlijnen die burgers afraden te investeren in de illegale Israëlische nederzettingen. Afgelopen weken publiceerden 17 lidstaten gelijkaardige richtlijnen.

Pagina's

Hieronder vindt u enkele van de dossiers die vredesactie samenstelde. U kan de bijhorende pdf downloaden door op de afbeelding links ervan te klikken. De pdf opent telkens in een nieuw venster.
Wapenhandel en Militarisering - het rapport van de Vlaamse Europarlementsleden

In deze publicatie maken we het rapport van de Vlaamse Europarlementsleden. Hoe stemden ze over thema’s als subsidies voor de wapenindustrie, de controle op wapenexport, de ontwikkeling van militaire drones? Wat deden ze om het civiele karakter van de EU te bewaren? En wat zeiden ze over het gebruik van civiele budgetten voor militaire doeleinden? Het resultaat is ontnuchterend.
 

BIJLAGE bij het rapport van de Vlaamse Europarlementsleden

Deze bijlage bevat de stemmingen waarop het rapport gebaseerd is, met verwijzing naar votewatch.eu

Memorandum Verkiezingen 2014

Met het oog op de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen 2014 heeft Vredesactie een memorandum gemaakt 'Op weg naar een samenleving waarin conflicten worden opgelost zonder geweld of het dreigen ermee.'
Wij hopen u te inspireren.

Ctrl+Alt+EU: Geen militair Europa

Wapenbedrijven en hun lobbyisten zijn kind aan huis bij de Europese instellingen. Ze bepalen mee het beleid, verkopen er hun wapentuig en strijken subsidies op voor de ontwikkeling van nieuwe wapentechnologie. 'Wat goed is voor de bedrijven is goed voor iedereen', luidt het motto van de Europese beleidsmakers. Maar een beleid op maat van de wapenindustrie zorgt niet voor een veiligere wereld. Integendeel. Je leest er alles over in deze brochure.

Kernwapens in België: 50 jaar achterkamertjes-politiek

In november 2013 kunnen we een weinig bekende verjaardag vieren: 50 jaar kernwapens in België. Vredesactie maakte een reconstructie van 50 jaar politieke besluitvorming over kernwapens.

Dossier Militair Embargo

In 2012 startte een Belgische campagne voor een militair embargo tegen Israël. Het dossier kan u hier vinden, meer informatie over de campagne vindt u op deze externe website.

NATO Game Over - Brochure 2012

Na bijna 10 jaar actievoeren tegen kernwapens aan de luchtmachtbasis van Kleine Brogel trok Vredesactie in 2008 en in 2012 naar het hoofdkwartier van de NAVO in Evere. Waarom leest u in de brochure 'Overigens ben ik van mening dat de NAVO afgeschaft moet worden'.

Illegale handel uit Palestina

Producten uit illegale Israëlische nederzettingen in Palestijnse Bezette Gebieden liggen te koop in Belgische winkelrekken, gelabeld 'Produce of Israel'. Om welke producten gaat het? Een beperkte greep uit het aanbod vindt u in dit mini-dossier.

Dossier War Starts Here

In 2010 startte Vredesactie de campagne War Starts Here. Hiermee willen we aantonen dat we bij veel conflicten nauwer betrokken zijn dan we denken. Deze brochure illustreert Europese en Belgische handelsstromen met Israël-Palestina. Meer informatie over deze campagne vindt u op de campagnepagina.

Campagnes

geen militair Europa
geen militair Europa
War Starts Here
War Starts Here
De vraag van 6 miljard
De vraag van 6 miljard
Bomspotting
Bomspotting