14-04-2014
De vredesbewegingen voeren op 14 april actie tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Ze gaan bij de partijbureau's langs met “de vraag van 6 miljard”. Ze willen weten waar de politieke partijen het geld voor nieuwe gevechtsvliegtuigen...
14-04-2014
In aanloop naar de Global Day of Action on Military Spending (14 april) vroegen de vredesbewegingen de politieke partijen naar hun standpunt inzake de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Willen zij nieuwe gevechtsvliegtuigen? En hoe gaan we dat...
10-04-2014
De volgende regering zal beslissen of nieuwe gevechtsvliegtuigen koopt. Prijskaartje: tussen 4 en 6 miljard. In aanloop naar de verkiezingen nemen de politieke partijen stelling in. Daarbij slaan ze een fundamenteel debat over: waar willen we met de...
27-03-2014
Vredesactivisten voeren vanmorgen actie aan de jaarlijkse conferentie van het Europees Defensieagentschap (EDA). Ze zitten in een plas rode verf en verhinderen zo de toegang tot de conferentie.
26-03-2014
Woensdag bezoekt president Obama ons land. De Belgische vredesbewegingen geven premier di Rupo vandaag, 25 maart, alvast een toepasselijk cadeautje mee voor de Amerikaanse president: een kernbom in Belgische chocolade.

Pagina's

Hieronder vindt u enkele van de dossiers die vredesactie samenstelde. U kan de bijhorende pdf downloaden door op de afbeelding links ervan te klikken. De pdf opent telkens in een nieuw venster.
Memorandum Verkiezingen 2014

Met het oog op de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen 2014 heeft Vredesactie een memorandum gemaakt 'Op weg naar een samenleving waarin conflicten worden opgelost zonder geweld of het dreigen ermee.'
Wij hopen u te inspireren.

Ctrl+Alt+EU: Geen militair Europa

Wapenbedrijven en hun lobbyisten zijn kind aan huis bij de Europese instellingen. Ze bepalen mee het beleid, verkopen er hun wapentuig en strijken subsidies op voor de ontwikkeling van nieuwe wapentechnologie. 'Wat goed is voor de bedrijven is goed voor iedereen', luidt het motto van de Europese beleidsmakers. Maar een beleid op maat van de wapenindustrie zorgt niet voor een veiligere wereld. Integendeel. Je leest er alles over in deze brochure.

Kernwapens in België: 50 jaar achterkamertjes-politiek

In november 2013 kunnen we een weinig bekende verjaardag vieren: 50 jaar kernwapens in België. Vredesactie maakte een reconstructie van 50 jaar politieke besluitvorming over kernwapens.

Dossier Militair Embargo

In 2012 startte een Belgische campagne voor een militair embargo tegen Israël. Het dossier kan u hier vinden, meer informatie over de campagne vindt u op deze externe website.

NATO Game Over - Brochure 2012

Na bijna 10 jaar actievoeren tegen kernwapens aan de luchtmachtbasis van Kleine Brogel trok Vredesactie in 2008 en in 2012 naar het hoofdkwartier van de NAVO in Evere. Waarom leest u in de brochure 'Overigens ben ik van mening dat de NAVO afgeschaft moet worden'.

Illegale handel uit Palestina

Producten uit illegale Israëlische nederzettingen in Palestijnse Bezette Gebieden liggen te koop in Belgische winkelrekken, gelabeld 'Produce of Israel'. Om welke producten gaat het? Een beperkte greep uit het aanbod vindt u in dit mini-dossier.

Dossier War Starts Here

In 2010 startte Vredesactie de campagne War Starts Here. Hiermee willen we aantonen dat we bij veel conflicten nauwer betrokken zijn dan we denken. Deze brochure illustreert Europese en Belgische handelsstromen met Israël-Palestina. Meer informatie over deze campagne vindt u op de campagnepagina.

Campagnes

geen militair Europa
geen militair Europa
War Starts Here
War Starts Here
Nato Game Over
Nato Game Over
Bomspotting
Bomspotting